Nu lanseras mobilpucken – fri surf i alla operatörers nätverk

Nej det finns ingen ”mobilpuck”. Vi gjorde bara ett litet aprilskämt. Men av reaktioner och beställningar att döma så borde nog någon göra en sådan här sak. 

Vi har något roligt att berätta. Vi har fått möjlighet att lansera världens smartaste enhet för mobil surf, ”Mobilpucken”.

Dosan som enkelt kan tas med är helt simkorts-fri och helt abonnemangsfi och använder all tillgänglig överskottskapacitet i de mobilceller som den befinner sig inom och delar ut detta som ett trådlöst nätverk som man sedan kan ansluta sin dator, telefon eller annan utrustning till.

Pucken, som använder ett kryphål i mobiloperatörernas interna kommunikation, kräver alltså inga som helst abonnemang eller sim-kort och eftersom den oftast når flera operatörer och flera master och därför kan kombinera kapaciteten från dem så är hastigheter på 6-8 Gbit/sekund inte alls ovanliga.

Tack vare en smart konstruktion och senaste batteriteknik så krävs bara laddning var tredje dygn. Att använda kryphålet i kommunikationen är lagligt, ingen kan äga en radiovåg.

mobilpuck